Temmuz 22, 2022

Gökkuşağı Sebzeler

Gökkuşağı Sebzeler

 

Gökkuşağı 🌈 sebzeler! 🥦🌶🥕Kızartma yapmayın, fırına atın! 😌

Hem çok lezzetli hem daha sağlıklı! 👍🏻🙏🏻😇

Ben brokoli, karnabahar, kırmızı biber, havuç, kabak ve patates kullandım. 🙈Karnabahar ve brokoli için çok kısa süreli bir ön haşlama yaptım. Daha sonra bütün sebzelerimi gördüğünüz üzere boyuna dilimledim. 

Baharatlarımı zeytinyağı ile bir araya getirdim ve yağlı kağıdın üzerine koyduğum sebzelerimin üzerinde gezdirdim. (Bu işlemi ayrı bir kapta yapıp daha sonra da tepsiye dizebilirsiniz) Baharat olarak tuz, karabiber, pul biber, biberiye ve kekik kullandım. 

Sonra önceden ısıtmış olduğum fırına atıp 180 derecede 20 dakika kadar pişirdim. 

Çok güzel bir tavuk yemeğinin yanında servis ettim 🙈😇😌 onun da linkini buraya bırakıyorum. 

Tarifi için tıklayın 

Birkaç önemli not: Sebzelerin pişmesi bazı fırınlarda daha uzun sürebiliyor, özellikle bazen patatesler çok inatçı olabiliyor. 🤷‍♀️ Bu nedenle patatesleri oldukça ince doğradım. 👍🏻 Size de öyle yapmanızı öneririm. 

Yağ miktarını belirtmedim çünkü yapacağınız porsiyona bağlı olarak değişecektir. Daha genel bir ölçü vermek daha doğru olacaktır: yarım kilo sebze için yağ ölçümüz 1 yemek kaşığı kadar. 

Çilek tadında renkli günler diliyorum 😍

Harika tariflerle mide küçültme ameliyatınız sonrasında ağız tadınız bozulmadan, sağlıklı bir şekilde kilo kaybetmek istiyorsanız buradan buyrun.

Uzman Diyetisyen Ece ÇELİK ATALAY

Leave A Comment